Project Description

Mesin Terapi Anion

FUNGSI MESIN TERAPI ANION

Mesin Terapi Ion Negatif
(Teknologi Berasas Dari German)

Anion dari mesin Anion yang berpotensi Ion Negatif dengan mensimulasikan medan elektrik alammurni, penuh tenaga untuk melengkapi gerakan tubuh dan tenaga rehat yang dinamik dan statik. Tenaga tambahan yang bermanfaat kepada tubuh, mengatur fungsi fisiologi keseluruhan untuk meningkatkan ion negatif dalam tubuh, meningkatkan tenaga biologi manusia, pengaktifan sel, memulakan proses metabolisma, membersihkan darah, melancarkan peredaran darah, mengatur fungsi sistem saraf autonomi dan endokrin, mengurangkan radikal bebas, meningkatkan kekebalan tubuh sehingga cairan tubuh untuk mempertahankan diri berada pada kadar biasa PH, persekitaran dalaman yang konsistan, meningkatkan daya penyembuhan semulajadi tubuh, sehingga mencapai kecergasan fzikal, pencegahan penyakit dan rawatan penyakit.

Sel-sel untuk menyerap nutrien dan oksigen (O2) = Kecekapan penyerapan gastrousus secara berkesan + fungsi hati yang berpotensi mengimbangi peredaran darah dalam membran.

PERUBATAN, RAWATAN, PENCEGAHAN TERKINI

EMPAT PERANAN BESAR TERAPI ION NEGATIF (ANION)

KESAN ION NEGATIF (ANION) KE ATAS SEL-SEL MANUSIA

Kesan Ion Negatif dalam terapi elektron negatif ini ialah untuk mengaktifkan sel-sel badan iaitu untuk memberi kesan langsung ke atas 60 trilion sel-sel yang membentuk tubuh badan manusia. Ia akan menguatkan pengaktifan sel-sel serta mencapai tahap yang mampu untuk memperbaiki, merawat dan meremajakan sel-sel tersebut. Melalui sentuhan kulit kepada mesin anion, negatif elektron atau caj ion negatif ini akan menyerap ke dalam tubuh badan manusia iaitu sehingga ke jumlah 300 bilion anion atau lebih. Jumlah ini adalah mencukupi untuk membuatkan 60 trilion sel-sel dalam badan manusia memperolehi kesan-kesan terapeutik yang berupaya untuk menyembuhkan pelbagai jenis penyakit.

UJIAN KEKUATAN CAJ ION NEGATIF (ANION) YANG DILAKUKAN KE ATAS MESIN ANION ACULIFE

Kepentingan Ion Negatif

Segala proses yang berlaku di dalam badan manusia memerlukan “bio-elektrik”. Sifat semula jadi ini memberitahu kita bahawa adanya perlu untuk senantiasa menambah caj negatif (iaitu ion negatif). Gambar rajah di bawah menjelaskan dua fenomena bioelektrik dalam badan manusia:

Ilustrasi Bioelektrik di Badan Manusia :

  1. Potensi membran sel
  2. Potensi sel rehat : ~ 70 mV

Kerana ketidakseimbangan ion di luar dan dalam sel, membran sel mempunyai suatu potensi, dengan cara ini sel dapat mengawal kemasukan dan pengeluaran bahan kimia.

Transmisi saraf

Penghantaran utusan saraf adalah suatu fenomena elektrik. Penghantaran utusan berlaku dengan perubahan potensi membran sel-sel saraf.

Evolusi Alat Rawatan Terapi Anion Aculife

Isi borang dibawah untuk sebarang pertanyaan atau tempahan